Soğuk Depolarda Etilen Gazı Kontrolü
Meyve sebzelerin hasat sonrası kaliteleri bazı faktörlere bağlı olarak zamanla azalmaktadır. Birçok ürünün muhafaza yeteneği etilenin kontrolü ile değiştirilebilmektedir.
Etilen, hasat sonrası işlemlerde kullanışlı bir bitkisel hormon olmasına rağmen, özellikle bazı meyvelerde muhafaza ömrünü azaltabilmekte ve bazı fizyolojik bozukluklara neden olabilmektedir. Bu yüzden mutlaka kontrol altına alınması gerekir.
Depolarda muhafaza edilen ürünlerdeki etilen artışı: Salata grubu sebzelerde klorofil parçalanmasına bağlı yeşil rengin kaybı; üzümlerde meyve sapının kahverengileşmesi; karpuzda doku yumuşaması; havuçta acılaşma; tatlı patateste tat kaybı ve marulda beneklenme gibi bir takım olumsuzluklara neden olabilmektedir. Bu sebeple, etilen sentezini ve etilen etkinliğini sınırlandırabilecek veya engelleyebilecek özel cihazlara ihtiyaç vardır.
Frigoblock etilen alma cihazı, muhafaza edilen ürünlerden açığa çıkan etilen gazının ortamdan uzaklaştırılmasını sağlayarak, soğuk depolarda saklanan ürünlerin kalitelerinin korunmasına yardımcı olarak, uzun ömürlü depolama şartı sağlar.
Frigoblock etilen alma cihazları, depolarda saklanan ürün kapasitelerine bağlı olarak; 100 ton ve 200 ton iki tip olarak üretilmektedir.




Comments (1)