Soğutma Cihazları için Özel Güvenlik Talimatları Reviewed by Momizat on . - Endüstriyel Soğutma cihazları içindeki basınçlı gaz taşıyan parçalar, dahili ve harici zorlanmalara mukavemet gösterecek malzemeden yapılmıştır. Normal kullan - Endüstriyel Soğutma cihazları içindeki basınçlı gaz taşıyan parçalar, dahili ve harici zorlanmalara mukavemet gösterecek malzemeden yapılmıştır. Normal kullan Rating: 0
You Are Here: Home » Soğutma Sistemleri » Soğutma Cihazları için Özel Güvenlik Talimatları

Soğutma Cihazları için Özel Güvenlik Talimatları

Endüstriyel Soğutma cihazları içindeki basınçlı gaz taşıyan parçalar, dahili ve harici zorlanmalara mukavemet gösterecek malzemeden yapılmıştır. Normal kullanımda bir tehlike oluşmaz. Ancak montaj, bakım ve ayarlama sırasında gaz taşıyan boru, hortum ve haznelere darbe gelmesi makinenin güvenliğini azaltır. Takım ve teçhizatlarla bu parçalara zorlayıcı ve tahrip edici bir etki yapılmamalıdır.

– Soğutma Cihazının bakımı, ayarlaması ve montajı sırasında yapılan uygun bağlantı şekilleri, daha sonra değiştirilmemelidir. Bağlantı elemanları üzerinde yapılan müdahalelerde makinenin bağlantı şekillerine ve çalışma prensibine uygun müdahaleler yapılmalıdır.

– Soğutma Cihazlarının yapısı ve konstrüksiyonu elektrik taşıyan parçalarla direk ve dolaylı teması engelleyecek şekilde tasarlanmıştır. Elektrik tesisatı ve parçaları ile temas edilmemelidir. Cihazların elektrik tertibatında bir değişiklik ya da ayarlama yapılmaya çalışılmamalıdır. Tüm elektriksel arıza ve ayarlamalar yetkili elektrik teknisyenlerince yapılmalıdır.

– Soğutma Cihazlarının tasarım ve üretiminde verimlilik ve güvenlik esaslarına uygun parça ve donanımlar seçilmiştir. Makinelerin bakım, ayarlama ve montajında arızalı parçaların değiştirilmesi gereksinimi doğarsa, makinelerin üzerindeki arızalı orijinal parçaların yenisi ile değiştirilmelidir. Farklı parça ve donanımların kullanılması makinelerin güvenliğini ve soğutma azaltacaktır.

Soğutma ünitelerinin kapak ve koruyucularının sökülmemesi gerekir. Bu koruyucu ve kapakların sökülmesi beklenmeyen risklere maruz kalınmasına sebep olabilir.

– Cihazlarda, belirli fonksiyonları yerine getirmesi, bir güvenlik ve önlem mekanizması oluşturulması amacıyla; sensör, switch, buton, kontaktör, röle ve benzer donanımlardan oluşturulmuş bir güvenlik ayar tertibatı mevcuttur. Bu güvenlik ayar ve tertibatları her ne sebeple olursa olsun devre dışı bırakılmamalıdır. Arızalanması durumunda mutlaka orijinal değerde yenisi ile değiştirilmelidir.

 

Kaynak: “Gıda Güvenliği ve Soğuk Zincir” Prof. Dr. Y. Onur Devres

About The Author

Number of Entries : 126

Comments (2)

  • Mahir Soğutma

    Soğutmanın lideri çok faydalı bilgiler paylaşıyorsunuz lütfen daha fazla paylaşımlarda bulunun.

    Cevapla
  • Kerim

    Soğutma mühendisi olarak sürekli sitenizi takip ediyorum çok faydalı paylaşım olmuş.

    Cevapla

Leave a Comment

© 2017 Tüm Hakları Saklıdır. Soğutma Firması

Scroll to top