Frigoblock, Amonyaklı ve CO2’li Teknolojiler Konferansı’ndaydı. Reviewed by Momizat on .   İklim değişikliğinin, günümüzde yıkıcı sonuçlara yol açmaya başlaması, yeni teknoloji ürünlerde soğutucu akışkan seçiminin de önemini arttırmış ve bu da   İklim değişikliğinin, günümüzde yıkıcı sonuçlara yol açmaya başlaması, yeni teknoloji ürünlerde soğutucu akışkan seçiminin de önemini arttırmış ve bu da Rating: 0
You Are Here: Home » Türkçe » Frigoblock, Amonyaklı ve CO2’li Teknolojiler Konferansı’ndaydı.

Frigoblock, Amonyaklı ve CO2’li Teknolojiler Konferansı’ndaydı.

 

İklim değişikliğinin, günümüzde yıkıcı sonuçlara yol açmaya başlaması, yeni teknoloji ürünlerde soğutucu akışkan seçiminin de önemini arttırmış ve bu da beraberinde daha karmaşık teknolojik sistemlerin ihtiyacını doğurmuştur. Özellikle Avrupa’da 2014 yılında yayınlanan F-Gaz Yönetmeliği ile HFC kullanımına birçok kısıtlama getirilmesiyle, doğal soğutucu akışkan kullanımına olan yönelim yoğunlaşmaktadır.

Bu doğrultuda, amonyak ve CO2 sistemlerinin tasarımı ve teknolojik yenilikler, enerji verimliliğinin arttırılması, çeşitli uygulamalar, teknik kılavuzlar ve güvenlik düzenlemeleri gibi yaşanan gelişmelerin paylaşılması ve tartışılması için IIR (International Institute of Refrigeration/Uluslararası Soğutma Enstitüsü) ve Üsküp Üniversitesi Makine Mühendisliği Fakültesi işbirliği ile iki yılda bir düzenlenen “Amonyaklı ve CO2’li Teknolojiler Konferansı” Dünya’nın pek çok yerinden sektör profesyonelini bir araya getiriyor.

Bu yıl da 11-13 Nisan tarihlerinde Ohrid-Makedonya’da 8. Kez düzenlenen konferansta, Frigoblock etkinliğin sponsorları arasında yer alırken, aynı zamanda Frigoblock Ar-Ge departmanı tarafından bir de sunum gerçekleştirildi.

Uzun süredir CO2’li sistemler hakkında çalışmalarını sürdüren ve bu konuda uygulamalara da imza atan Frigoblock; yapılan uygulamaları geliştirmek, sistemlerin verimliliğini arttırmak üzere yaptığı yeni çalışmalar hakkında;  “Soğuk depolarda, CO2 transkritik sistemlerinin, PCM (Faz Değişim Malzemeleri) uygulamaları ile performansını arttırmak” konulu sunumla elde ettiği sonuçları ve gelişmeleri sektör profesyonelleri ile paylaştı. Katılımcılar tarafından oldukça ilgi gören sunum aynı zamanda profesyoneller tarafından takdir topladı.

 

 

About The Author

Number of Entries : 126

Leave a Comment

© 2017 Tüm Hakları Saklıdır. Soğutma Firması

Scroll to top